Het continurooster

Wat is het continurooster?
In het continurooster krijgen alle kinderen les van 08.30 tot 14.30 uur. Op de woensdag is dat tot 12.15 uur en op de vrijdag gaan de groepen 1 t/m 4 tot 12.15 uur en de groepen 5 t/m 8 tot 14.30 uur naar school. Alle kinderen eten tussen de middag op school samen met de klas en de eigen leerkracht. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Kinderen die iets meer tijd nodig hebben om te eten, krijgen hiervoor de gelegenheid. Tijdens het eten wordt gezorgd voor een informele sfeer, door bijvoorbeeld voor te lezen.
Een groot voordeel van het continurooster is dat er meer rust binnen de school heerst en de kinderen daardoor eerder geconcentreerd zijn om het middag programma te hervatten.

Bij het nuttigen van de lunch horen een aantal regels of manieren die de leerkrachten en kinderen toepassen. Denk hierbij aan:

  • Eten en drinken kan in de daarvoor bestemde koelkast worden gezet
  • Iedereen begint op hetzelfde moment met eten na een moment van stilte.
  • Netjes eten en drinken en blijven zitten onder het eten en drinken.
  • Bij voorkeur eten en drinken meegeven in trommeltjes en bekers. Geen pakjes i.v.m. afval. Twee bekers: 1 voor de pauze en 1 voor de lunch. Voor jonge kinderen is het namelijk moeilijk in te schatten hoeveel je uit een beker moet drinken om hem voor de lunch halfvol te laten en het leidt vaak tot lekkage.
  • Netjes opruimen als je klaar bent met eten en drinken.
  • Wachten totdat iedereen klaar is met eten.
  • Overgebleven eten en drinken gaat weer mee naar huis.

Na het lunchen wordt, gedurende ongeveer 30 minuten, buiten gespeeld op het plein. Bij het buitenspelen wordt er toezicht gehouden door een pleinwacht. Bij slecht weer blijven de kinderen binnen en de leerkracht blijft dan bij de leerlingen in de groep. Samen overblijven bevordert  het gemeenschapsgevoel bij kinderen. Het wordt als een onderdeel van de schooltijd beschouwd.
Met al uw vragen en opmerkingen over het continurooster kunt u terecht bij de directeur of bij de MR.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord