Apps om thuis met uw kind te oefenen

Links en apps die je thuis kunt doen met kinderen uit de middenbouw.

Computer:
www.rekenweb.nl
Kies spelletjes en klik de juiste groep aan. Er kan nu uit verschillende spellen gekozen worden. Dit speel je op internet. Niet mogelijk op de iPad.

www.woordkasteel.com (kan niet op iPad)
Dit moet je downloaden op de computer. Er wordt een leerkachtenprogramma (leraarsk ) en een leerlingprogramma (spellen) geïnstalleerd. Bij het leerkrachtprogramma kun je de namen van je kinderen invoeren en ook de resultaten bekijken. Je kunt een snelkoppeling van het programma maken naar het bureaublad. Als de namen zijn ingevoerd kun je spellen openen en op leerjaar kiezen welke spellingregels hierbij passen. De tijd van het spel is ook in te stellen.
Je kunt (als er een namenlijst is aangemaakt in leraarsk) in toetskasteel een toets laten maken. Met de resultaten hiervan kiest het programma zelf waar je mee moet oefenen. De resultaten zijn ook terug te zien in toetsleraar Deze oefeningen zijn zichtbaar in het programma spellen  als de kinderen ‘uit werklijst kiezen’ aanklikken.

Via de site van woordkasteel kun je ook sommenplaneet downloaden. Als er namen bij woordkasteel ingevoerd zijn kun je die ook bij sommenplaneet gebruiken. Ook hier kun je op jaargroep selecteren en wat voor soort sommen je wilt oefenen.

http://www.dadsproject.com/klokkijken/klokkijken.php (kan niet op iPad)
Hier kun je klok kijken oefenen. Hier kunnen verschillende oefeningen geselecteerd worden. Het kan online gespeeld worden of je kunt werkbladen printen.

www.squla.nl
Hier kun je een abonnement op Squla afsluiten. Een programma wat in samenwerking met Cito is gemaakt. De kinderen kunnen op alle vakgebieden oefenen bijvoorbeeld door een quiz of spelletje te spelen.

Spelling

Spelletjes zijn ideaal om op een leuke manier te leren spellen. Op https://spelling.nl/oefenen/ kunnen kinderen vele gratis spelletjes vinden om te oefenen met spelling. Door het grote aanbod is er altijd wel een spelletje te spelen.

(iPad) apps

Getallen:

Skip counting Groep 3 t/m 5 Kettingen van kralenstaafjes maken en daarbij de juiste kaartjes leggen
Zoom
Groep 3 t/m 5
Plaats de getallen op de juiste plek op een getallenlijn.
Laat de bel knappen (door er op te drukken) boven de juiste plek op de getallenlijn.
100 bord
Groep 3 en 4
Met voorbeeld of zonder voorbeeld neer te leggen. Op volgorde of even of oneven getallen.
Sequencing Groep 3 en 4 100 bord,welke getallen liggen er naast elkaar. Wat ligt ervoor, wat ligt er na of wat ligt ertussen.

Rekenen:

Bead facts Groep 3, 4 Sommen met kralenstaafjes (cijferend). Via ‘settings’ kun je instellen of het + of – sommen zijn en met een vast getal of alles door elkaar.
Rekenrek Groep 3 Sommen op rekenrek
Samen oefenen, alleen oefenen of toets maken.
Addition
Groep 3, 4, 5
Engels gesproken (geluid uit). Met voorbeeld of zonder voorbeeld. Sommen met steeds zelfde begingetal of alles door elkaar.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord